آشپزی

Persian Cooking Ebook!


Aash-e Aab Leemoo
Ingredients: (4 servings)

  • basmati or long-grain rice, 200 grams
  • herbs (parsley, mint, coriander, spring-onion ends), 1 kg
  • ground lamb or beef, 500 grams
  • split peas, 3 spoons
  • fresh lime juice, 3-4 spoons
  • sugar, 2-3 spoons
  • marjoram, 2 spoons

mint, one spoon

  • onions, 4 large
  • cooking oil
  • salt
  • black pepper

Directions:

Peel and slice two onions and fry in oil until slightly golden. Add 4-5 glasses of hot water, split-peas, salt and pepper and cook over low heat for about 10 minutes.

Wash rice and add to the aash. Cook for another 15-20 minutes. Peel and grate two onions. Add to meat with salt and pepper and mix well. Shape into small balls and add to the aash. Wash herbs, chop finely, add to the aash, and cook for another 15-20 minutes.

Add in lime juice, sugar, and marjoram (if fresh marjoram is used, it should be finely chopped). Mix well and cook for a few more minutes. Fry mint in oil for a few minutes (if fresh mint is used, it should be finely chopped before frying). Add mint on top of the aash and serve.

List of Foods

www.ebookpars.com

 

/ 5 نظر / 2 بازدید
رسول

سلام. «آب زندگي» به روز شد. منتظر حضورتان.

رسول

سلام فرا رسيدن تاسوعا و عاشورای حسينی بر همگان تسليت باد. به اميد اينکه در عمل از پيروان راستين سرور شهيدان باشيم.

رسول

" نرم نرمك مي رسد اينك بهار". با سلام و تبريک آغاز سال نو ، « آ ب زندگی » به روز شد. مشتاق ديدار . هر روزتان نوروز باد.

رسول

با سلام و شادباش دوباره به بهانه ی نوروز ۸۵، «آب زندگی» پا به دو سالگی گذاشت. منتظر حضورتان. سرتان سبز و دلتان شاد باد.

رسول

سلام. «آب زندگی » يه روز شد. سری بزنيد، ضرر نمی کنيد!! پیام فراموش نشود!!